Aku benci Doktor tuh...




Bile berkata tentang sakit, sinonimnye akan ade perkataan @ ayat " pergi la klinik " . tapi ramai ke yang nak pergi? rase nye sudah semestinya tidak kan. Tau x kenapa ramai yang tak suke pergi klinik kalau sakit? diantara sebabnye ialah:-




1. Kalau klinik kerajaan @ klinik Free memang kene tunggu lame la berjam2 untuk  sampi ke giliran, itu baru pendaftaran belum turn jumpe dr lagi.

2. Tunggu punye lame, jumpe doktorr 2 minit je


3.Dr hanye cek sambil lewa kalau di klinik kerajaan. kadang2 siap boleh tanye kite balik sakit ape?



4.Sebab Dr bagi ubat tahan sakit dekat 2 kotak, ubat penawar sakit hanye sikit dan tak kuat. murah :)




5.Sebab x ramai yang suke makan ubat sebab ubat itu pahit dan x sesedap KFC.


ade betul x ape yang epul cakap? ade bantahan? sile komen dibawah. jangan lupe undi saye. type "Follow SheyPull" anta ke no sendiri.

SheyPull

Seorang jurutera disalah sebuah syarikat swasta yang terkemuka. Sangat pemurah untuk berkongsi segala cerita suka dan duka di dalam blog ini.

51 comments:

  1. oke..lepas ni rawat diri sndiiri ~

    ReplyDelete
  2. lepas ni kalo sakit makan kfc je.hahaha

    ReplyDelete
  3. saya nurse hospital gov..nanti tak payh skit2 lagi ye..jaga diri baik2 kalau taknak g hospital! kahkahkah~~

    ReplyDelete
  4. setuju teramat giler hehehe,,

    tunggu turn macam nak mati, bila turn kite check, sekejap, macam x worth it jer..

    ReplyDelete
  5. err ,, btol tue ..

    tp kan , merajuk laa doc2 pasni . . haha

    ReplyDelete
  6. kali ne byk gmba. i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! ;)
    dah biase saket. mlas g klinik!

    ReplyDelete
  7. @zulayha aziz erk alamak ade org marah la...:) okey....sy pakai BIDAN je..

    ReplyDelete
  8. @tykaYES!!! mstlla kn mkn KFC..terus baik...

    ReplyDelete
  9. @Cik Azizaherk....hehehe. jgn marah2 tau...sebenar nye nie alasan je xnk mkn ubat..:P

    ReplyDelete
  10. paling x suke pegi klinik kesihatan univesiti tmpt tqah belajar...perangai nurse n doc kt situ mcm s**l..huh

    ReplyDelete
  11. @Farierahasanzxpe...nie pengajaran bagi dorang ...
    nk suruh dorang berubah...:)

    ReplyDelete
  12. @I do I need Iman ha nie budak mau kene...
    belasah sat g baru tau..
    sakit tuh klu dah selalu p klinik berbayar...:)

    ReplyDelete
  13. @TeAqArHerk...dilarang mencarut disini..:P
    hehehe..bais ela...mkn gaji je..
    gaji lak ciput...:P

    ReplyDelete
  14. aku boleh jadi doctor ko shey pull. dijamin sihat 100% selepas aku operate...opss...operate? haha

    ReplyDelete
  15. memang saket aty bila jumpa doc yg sambil lewa. siap cakap "saya bg awak panadol jela. awak pening-2 biasa ni"

    ReplyDelete
  16. semalam aku bawa mak aku jumpa doc kat spital kerajaan.. untuk regular check kencing manis n darah tinggi.. kami pi jam 8 pagi.. dpt jumpa doc kol 12.30 tgh ari.. abis uma dgn amik ubat kat farmasi jam 2 ptg.. what the.....

    ReplyDelete
  17. Sheypull= Tersgtttlah setuju. Tmbh2 lg yg no1 ngn no2 tu. Ish3 .

    ReplyDelete
  18. sabar sabar..as sabaru minal iman! ;)

    ReplyDelete
  19. @syaimzapesal nak oerate....padahal sakit gigi nak operate ...

    ReplyDelete
  20. @Ema Razalipadahal kite dah setegah mati menahan sakit kan..:(
    geram2...

    ReplyDelete
  21. @PiDoT_OtAibiar aku sambung otai..:)


    OMG!!! sampai mcm tu isk2...

    ReplyDelete
  22. aah la kan?
    tunggu punyalah berejam..
    tapi jumpa doktor 2minit..
    cesss!!

    ReplyDelete
  23. hmm..biasa la..saya pun pernah kena..
    tunggu doktor ber jam2..
    at last jumpa doktor xsampai 5 min..
    huhuhuhuhuhu..
    yang sakit,bertambah sakit jadinya..

    ReplyDelete
  24. relex je atq pi ospital.. tak kisah pun tunggu lama2.. haha...

    sebab dah lali da tunggu doc lama2.. masa appoinmnt gastrik dulu

    ReplyDelete
  25. weee..betol2..ak lg suke beli ubt kt farmasi dari jumpe doktor untk dpt ubat free..pling x pon sangup je g klinik swasta

    ReplyDelete
  26. Sheypull = Ha,ah kn trlepas pndg pulk. hehe. Sy mmg xsuke mkn ubt, then xreti nk mkn ubt, sejk kecil lg. hehe. Kfc mmg sedpppp^^

    ReplyDelete
  27. btol3..klinik or ospital krjn lmbat..p yg swasta tros senang..huhu

    ReplyDelete
  28. @Cik Arda :D hehehe awk baru pasan kew Cik Arda...:)

    ReplyDelete
  29. @Leeya Hezlin yang x sakit pun akan jadik sakit..:)


    sakit HATI!!

    ReplyDelete
  30. @forever love dah lali xpe...:)
    nie yg 1st time dtg...
    sakit teruk2...
    xke makin sakit..

    ReplyDelete
  31. @GincoMerahJambu g klinik swtasta pun g klinik yg Dr dia kite betul2 kenal..:)
    dan dah biase...:)

    baru betul...and puas hati...

    ReplyDelete
  32. @Siti Arfahkalu mm tu mkn KFC je la...kan2...mst elok sakit tuh...

    ReplyDelete
  33. @Atiqah Wadiah kn bayo mahal je la masalah dia...:)

    ReplyDelete
  34. bila jumpa dr je, dia tanya sakit pe ?

    jawab je, sakit hati. -.-

    ReplyDelete
  35. hahaha..mane de teaqah mencarut..teaqah budak baek..^_^

    ReplyDelete
  36. aku nak yang no. 6 punye gmbr tu..
    wah wah wahhhhh

    ReplyDelete
  37. @~syue syada~klu epul jadik Dr...epul cp meh kite buat operation..:)

    ReplyDelete
  38. ramai orang komplen mcm syeypull ni..
    da name spital kerajaan, kalau pergi dekat ruangan kecemasan, mereka akan lebihkan pesakit yang lebih kronik. tahap nak mati dah kalau lambat2.

    lepastu, dr mg biase akan tanye balek patient tu saket ape. sebab dr bukan ahli nujum yang boleh teke2 setiap orang pesaket yg dtg tu saket ape. byangkan, dr sorang, yg datang klinik brape amai, takkan sorang2 nak kene teke saket ape? lagipon dalam history taking, memang kene tnye pon sheypull yer.. :)

    btw, kalau rase tak saket sgt, taperlu g klinik pon.. ckup skadar rehat2kan diri and minum air byk2. kalau demam2 biase, stkat amek pnadol pon ckuplah..:) and yg paling penting, jagelah kesihatan.. bile tak saket, tak perlulah pergi ke spital/kinik nak jumpe dr. kan?

    peace. sorry bebel panjang. haha

    ReplyDelete
  39. stuju ngn lyn lola tuh.....
    dulu memg ak pon rs mcm tu gak klu g klinik...tp bile ak dah join dunia medic ni baru ak realize...kite xberhak nk komplin2 mcm tu...korg pkir sndrik laa wei bpe ramai rakyat mesia yg dtg klinik? doktor pon bukan robot....kami manusia mcm u ollz...jgn tahu nk komplin jep..bsyukur ape yg doktor dah buat...tu je yg mampu ntuk kami provide...klu xnk tggu lame,klinik swasta yg berbayar ade...sile laa pergi klinik tersebut....

    klu bg panadol tu...memg klu xtaw function panadol tu memg asik nk perlekeh kan je panadol tu..klu korg tahu..panadol tu mcm2 kgunaan dy...

    ni pndangan sy...just nk kamu berfikir..jgn asik nk damn org len...fikir gak dari sudut yg lain~
    sekian..TQ

    ReplyDelete
  40. Too many butthurt docs n nurse heres.Lulz.

    ReplyDelete

Penafian: Kami tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang komen yang dipaparkan di ruangan komen yang kami sediakan dibawah. Sebaliknya ia adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri. Namun kami berhak untuk menapis mana-mana komen yang berbau hasutan, lucah, kata-kata kesat atau sebagainya yang dirasakan tidak sesuai.