Inilah hakikat nye...


nie la akak liza saye...comel kan?



assalamualaikum...
tadi tengah burak-burak dengan seorang sahabat blogger X dia memberiku 1 idea.
kalu nak tau blogger X tu sape klik la >sini<. 

Okey now aku nak buat 1 statement iaitu :-




Orang lelaki kurang menghargai perempuan yang mudah di tackle.



Ini adalah kenyataan, so jejaka-jejaka tampan takpayah la nak tipu, mungkin bukan semua tapi kebayakkan nye. Jadi nasihat saye kepada para wanita, gadis, atau pun perempuan. Tolong la jual mahal sikit kalau ade lelaki nak mengorat kamu tuh. Ataupun semasa kamu mengorat sidia. ini adalah salah satu tips untuk hubugan kamu bertahn lebih lama. insyaALLAH.



ade sape2 yang sokong tak...kalau tak betul mintak maaf ye ^^,


SheyPull

Seorang jurutera disalah sebuah syarikat swasta yang terkemuka. Sangat pemurah untuk berkongsi segala cerita suka dan duka di dalam blog ini.

61 comments:

  1. i terasa ng abam..sentap~~ hahah...cm aku ad awek jek..wakakaka...SETUJU2 !! ...hahhaa

    ReplyDelete
  2. sokong 149% . hehehe lebih baik jual mahal dari jual murah :)

    ReplyDelete
  3. @kunci lockerHahaha...ko bukan ramia ke awek? kesian AINA...ko mengaku dia awe ko...:P

    ReplyDelete
  4. @hanani nadrieh hani nie...dah terlebih2 dah nieh...:P

    100 je la..:P

    ReplyDelete
  5. mm..rasenya btul kowt..tapi tk thu la jga..hehe.. =)

    ReplyDelete
  6. mmg betul pun...kalau yg mudah nk dapat tu kira mcm x adventure lah nk ngurat. sbg nk dapat. sbb tu senang buang juga... so gadis2...sila lah tinggi kan saham andaa :) sheypull..txs for tagging.. :)

    jemput baca entry baru namee juga. malam smlm punya entry

    ReplyDelete
  7. Tapi ada je kes yang jual mahal sikit terus cari lain. Ish, cuba komen sikit kenapa...

    ReplyDelete
  8. ah.. perempuan byk pilih rupa.. hencem je cair..muka xd market cam aku.pndang pun tidak

    ReplyDelete
  9. hoi shey pull, pehal kacau awek aku ni? ko lah mamat yang selalu dok kacau heliza aku ni eek>? HAHa

    ReplyDelete
  10. @Rafidah Farhanabagus la...sekurang2 nye kite tahu yg laki 2 tak bersungguh2 nak kan kite...:)

    ReplyDelete
  11. @Pendamba Mawarhahaha same la kite...
    ssenasib je kite neiwh...:)

    ReplyDelete
  12. @syaimzhello..kak liza nie akak aku...ok...bukan awek aku...dia selalu je dtg umah aku nieh...

    ReplyDelete
  13. heee malulah mention as BLOGGER X. nape xletak gmbar blogger x je kat stu.haha yup sgt2 setuju. ini memang btol hakikat sbb sy sendiri alaminya. pasnie nk jual mahal2 la.

    ReplyDelete
  14. sokong 200%%% :) ~

    heliza sgt comel..~

    ReplyDelete
  15. hah! motifff nak kene tackle dgn totally stranger/kawan/kenalan/member kg/member kamcing/whatsoever lg lah??? baik kene tackle nagn laki sendiri xyah dh risau kene buang kalau jual murah...hahaha (gelak jahat jap)

    ReplyDelete
  16. sokong..sokong..
    perempuan kena jual mahal..
    hehehehe..

    ReplyDelete
  17. yes sgt sokong! lebih susah utk dapatkan seseorg, diri kita akan lebih hargai dia.

    ReplyDelete
  18. Entri sempoii . ;). Perempuan, jgn mudah terpikat kpd lelaki . Jaga diri dan maruah kita .

    ReplyDelete
  19. sokong2 , jual mahal..jgn murah2..


    hahaha !

    ReplyDelete
  20. aku taa penaa bg diskaun kt org. .wahahahaa

    ReplyDelete
  21. @Noorul Amera Adnan xleh.....nnt orang lain dengki...:P
    hehhe blogger X nampak misteri skit...:)

    ReplyDelete
  22. @Liefde Ain aik... .:P
    sape lagi comel?
    sayek ke liza ....

    ReplyDelete
  23. @Mekz's! owh mcm tu ek...:P
    nie kn tackel tersembam ke ape?;p

    ReplyDelete
  24. @Leeya Hezlin tau xpe...jgn asik buat SALE jew....

    ReplyDelete
  25. @Nanie Hussinlagi susah....harga lagi tinggi la ek..:P

    ReplyDelete
  26. @Siti Arfahmampu buat n3 mcm nie jew...:P
    malas nka bebel panjang2...

    ReplyDelete
  27. @Farierahasanzyer ke nie...aku tgok selalu je....siap bagi FREE lagi..:P

    ReplyDelete
  28. okeh aku jual habis habisan

    ReplyDelete
  29. sokong. memang betul pun. based on orang sekeliling pun nmpk yang org lelaki lg appreciate perempuan yg dia susah dapat. :)

    ReplyDelete
  30. @tykajual tika..:) hahahha jgan x jual...:P

    ReplyDelete
  31. @difficult easy.2 la mmg kneyataan kan...xleh wat ape....

    ReplyDelete
  32. Sheypull= Xyah bebel pnjg2, ringks2 pn ok, asalkn org dpt fhm ape kte cube smpaikan. :)

    ReplyDelete
  33. @Siti Arfahitu la...sy BM terok 2 malas nak buat panjang2...:)

    ReplyDelete
  34. owh ye ke?......kena jual mahal biar pada tempatnya ye kawan2. bukan bermakna meletak hantaran setinggi langit even dah tau si laki tak mampu.

    nabi cakap pilihlah wanita yang sederhana maharnya.

    ~correct me if wrong~

    saya setuju, lelaki tidak suka dikejar sbb diorang lebih suka mengejar. hehe

    ReplyDelete
  35. Sheypull = E,eh ade lak kate cmtu. huhu

    ReplyDelete
  36. Nasib baik sy x kacak. Hehehe. ^^

    Yup. Jual mahal sikit. baru si lelaki ada daya usaha nk usya2. Pedulikan saja kalau org kata anda sombong. Itu hak anda, masa depan anda. ^^

    912 yo! ^^

    ReplyDelete
  37. huiyo !
    jangan cari saya (dialog untuk jual mahal)..kahkahkah

    ReplyDelete
  38. @Ameena Muktarish jual mahal kat hantaran tu x patut!!!!

    ReplyDelete
  39. @Siti Arfahhehhe jgn la maik hati gurau jew...:)

    ReplyDelete
  40. @Shalina Samsudinha yg tu name nye uang ajaq...bukan jual mahal...PP

    ReplyDelete
  41. syue dr sekolah lagi jual mahal, so memg nmpk ketidak sungguhan para2 lelaki yg mudah cri lain..haha

    setuju 10000%.. haa, senang dpt senang buang.kan?

    kalau jual mahal, lelaki hargai usaha dia, dan gurl lak akn hargai pengorbanan lelaki tu.. ecehh

    *ni nak wat entry dr pandangn pompuan ni,haha*

    ReplyDelete
  42. setuju kot . terkena lak at batnag idung sendiri . huhu . n kpde gurl . bleh jual mahal . tp berpada2 lha ek . jgn t'lalu jual mhl sgt . ty langsung tak laku lak . susah gak en . just be urself keyh !

    ReplyDelete
  43. betul! jgn mudah memberi pd lelaki. tgk dulu samda dia sungguh2 atau tak.kalau tak, babaikan aje lelaki itu..lalala~

    ReplyDelete
  44. saya setuju dengan statement tersebut heheh :)

    ReplyDelete
  45. @zieyra chomottak tau2....saye ckp UMUM..:P
    x tuju pada sape2..:)
    nie just pesanan ikhlas..:)

    ReplyDelete
  46. @Khumaera Ismail aka Habibi Hamidjangan takut x laku...klu dah xde jodoh ank buat mcm mane...

    ReplyDelete

Penafian: Kami tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang komen yang dipaparkan di ruangan komen yang kami sediakan dibawah. Sebaliknya ia adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri. Namun kami berhak untuk menapis mana-mana komen yang berbau hasutan, lucah, kata-kata kesat atau sebagainya yang dirasakan tidak sesuai.