katak yg perlu masuk ICU




salam...hye korang lame dah tak update,
n3 pendek nie just nak share ngan korang jew
tentang pengalaman aku mase kat Asahan, Melaka
kalau korang nak tahu gambo atas tu lah
gamba katak yang baru lepas di buang kulitnye
dan sedia untuk di pangang ketika DARURAT


hukum makan katak ialah :-
  
MAZHAB SYAFIE
Umumnya berpendapat katak tidak boleh dimakan.

MAZHAB HANAFI
Umumnya berpendapat katak tidak harus dimakan

MAZHAB HANBALI
Umumnya berpendapat katak haram dimakan

MAZHAB MALIKI
Umumnya berpendapat katak HARUS dimakan


kecuali ketika darurat untuk hidup
kite kn la makan kan
dalam hutan nie je yang banyak
so...daging katak SEDAP!!!

SheyPull

Seorang jurutera disalah sebuah syarikat swasta yang terkemuka. Sangat pemurah untuk berkongsi segala cerita suka dan duka di dalam blog ini.

14 comments:

  1. hah awk penah mkn ke? mane tahu sedap?

    ReplyDelete
  2. okayh agak kegelian sedikit bila mataku tertancap pd gambar ituuh...weyh epul geli laaa nak makan katak. darurat? haisy...(getar seluruh badan)

    ReplyDelete
  3. hey sheypull~

    yg penting kite kene paham dulu ape maksud darurat dalam islam tu. sbb tu islam ini mudah. tak membebankan umatnye. ;)

    ReplyDelete
  4. nasib baik bukan alien katak, haha XD

    ReplyDelete
  5. kesian katak tu..
    dari hijau tukar putih..huhu..

    ReplyDelete
  6. warghhhh!! geli lahhhhh!!!!

    ReplyDelete
  7. eee..sedap ke.. tgk pon da x lalu.. waa..

    ReplyDelete
  8. Eiii. huhu. Tp mse darurat mmg kne mkn . Btq tq utk info dpd keempat2 mazhab tu. :)

    ReplyDelete
  9. euewww.. tak lalu kot nak mkn katak,, bila teringatkan badanya yg geli2,,liat2,, lendih2.. aish..

    ReplyDelete
  10. eiiiiiiiiiiiii......tak lalu nak makan macam ni....hmmmmm

    ReplyDelete
  11. melihat katak, sepupu melompat atas meja terus

    yildirim

    ReplyDelete
  12. terkejut tengok katak tu...

    kesiannya kat dia...

    ReplyDelete

Penafian: Kami tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang komen yang dipaparkan di ruangan komen yang kami sediakan dibawah. Sebaliknya ia adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri. Namun kami berhak untuk menapis mana-mana komen yang berbau hasutan, lucah, kata-kata kesat atau sebagainya yang dirasakan tidak sesuai.