TMTC Banjir Teruk



13.12.2011 Adalah tarikh keramat. Tapi Bukan sahaja JalanTun Razak Banjir, Keadaan TMTC atau dikenali sebagai Telekom Malaysia Training Center Juga Banjir Teruk Akibat Hujan tanpa henti kelmarin. Akibat daripada banjir tersebut berpuluh kereta rosak teruk dimasukki dan ditenggelami air. Walaubagaimanapun tiada kemalangan maut dilaporkan. Alhamdulillah kereta kesayagan saya dan kawan saya (OJAT) Sempat saya selamatkan. DIbawah adalah beberapa keping gambar yang sempat dirakamkan. Difahamkan bahawa air naik dalam sedalam itu (seperti di gambar) hanya selama 15minit selepas siren dibunyikan.


 Pemilik kereta sibuk menyelamatkan kereta

Bantu menyelamatkan kereta


 Melihat kerosakkan kereta

 Cemas..menyelamatkan kereta

 Kereta yang tak dapat diselamatkan

 Meredah banjir

 Padang menjadi lautan

 Moto_Bot

jangan beli air ni

 Paras air di Hostel sungguh teruk

 Tak dapat dibayangkan

 Lautan sementara

 Tenggelam

Menyelamatkan diri

 Bantu orang lain

Kereta yang dapat diselamatkan

bomba datang menyelamat


Skung saye dah tukar office kat McD :)

SheyPull

Seorang jurutera disalah sebuah syarikat swasta yang terkemuka. Sangat pemurah untuk berkongsi segala cerita suka dan duka di dalam blog ini.

23 comments:

  1. hhahhah kelakar je tajuk gmbar.
    moga2 sem,uanya slmt.

    lme tk jguk. comel blog!

    ReplyDelete
  2. member aku si adi kerja situ jgk. tahun lepas dia warden asrama laki rasanya

    ReplyDelete
  3. takziah ye kawan2 di tmtc.. semoga kereta2 anda cepat sembuh..

    ReplyDelete
  4. @I do I need Iman

    Alhamdulillah..lega rasenye semua selamat..:)
    now tgh nka pulihkan TMTC..
    sebab TMTC dah teruk kan..

    ReplyDelete
  5. @Akulah Pak Lan

    Owh diake? isk2...:)
    p contac dia cepat...takut msk dlm air..:P

    ReplyDelete
  6. @Anonymous

    Thax kamu..:)
    takziah juga sy ucapkan kpd semua yg menjadi mangsa..::)

    ReplyDelete
  7. Siap posing lg model tu dlm banjir...hehe

    ReplyDelete
  8. so pengajaran pasni sila sediakan pelambung, bot getah dalam bonet kete kot2 banjir ade gak alat bantuan bg yg xtau berenang hehe

    ReplyDelete
  9. @ D.a.y.a.n.a

    Haah yana sgt teruk sampai skung belum setel mengemas lagi.. :P

    ReplyDelete
  10. @Lieyly ︱ Alia

    tau xpe...teruk giler banjirnye...:(
    habis office saye...

    ReplyDelete
  11. @Anonymous Erk...dia model lah...awk x tau kew?

    ReplyDelete
  12. @nurul diana
    dah berenang dah awk...siap buat kuak lentang lagi...

    ReplyDelete
  13. @acul

    Lepasnie sy sediakan BOT sebelum hujan...:P

    ReplyDelete
  14. truk nye..sbb xde di tmpat kejadian...hnya mdgr laporan dr mngsa2 ktka kejadian..hihi...tp mmg kesan nye truk r...tpksa bergelap 2 mlm kot...air pon xde...smpi skrg ase cm rsau je nk gne air...

    ReplyDelete
  15. @ayu

    haa...tau xpe, sebab tu la...
    TMTC pun skung nie habis x laku dah..:P

    ReplyDelete
  16. http://akuislam.com/blog/renungan/aku-bimbang-tidak-sesoleh-dirinya/

    =) [R itu fitrah]

    ReplyDelete
  17. epul, gambar kete kt bhgn dpn tu ader x?? mksd aku gmbr kete aku...

    ReplyDelete

Penafian: Kami tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang komen yang dipaparkan di ruangan komen yang kami sediakan dibawah. Sebaliknya ia adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri. Namun kami berhak untuk menapis mana-mana komen yang berbau hasutan, lucah, kata-kata kesat atau sebagainya yang dirasakan tidak sesuai.