Pau Ahmad


PAU...PAU...PAU

Sape yang suke makan PAU?
" saye !!! "
saye memang suke sangat makan PAU
lagi-lagi PAU kacang or daging
sangat sedap
yumm..yummm..
Tetibe lak terliur cakap pasal PAU :p

Berbalik ke Jalan yang benar
sebenarnye entry kali nie sy nak cite cikitlah
mengenai PAU AHMAD
saya percaya mesti korang semua penah nampak
PAU AHMAD nie kat R&R kan?

Mengikut sumber2 yang dipercayai
Sebenarnyekan...kan...kan
(tetibe lak entry saye nie jadik suspen)
PAU AHMAD nie, taukeh dia ialah
"CINA"
Bukan takat taukeh,
Semua pekerja-pekerja dia semua CINA
H A H ! ! !

Merujuk kepada dokumentari di NTV7
taukeh cina ini berkata
"Klu nak berjaya kat Malaysia nie senang je..
jual produk yang dapat status halal, 
klu x rugi la sebab majoriti penduduk sini ISLAM."

Dan kenapa dia gune nama PAU AHMAD?
taukeh ini berkata:
"Nama tu, senang nak ingat dan name itu ialah nama Islam"
huhuhu...ade org siasat.
nama AHMAD tu ialah nama driver dia :)

Saya rasa tertipu dengan PAU AHMAD nie
mati-mati ingat PAU nie pau org kite yang buat
tapi...rupanye.

So lepas nie, sebelum korang nak makan PAU
korang berhati-hatilah memilih
jenama pau tersebut.

Sekian...
Sepandai-pandai Tupai Terbang,
akhirnya Terlanggar Kapal Selam Juga.
Dengan ini saya SHEYPULL melaporkan utk 

SheyPull

Seorang jurutera disalah sebuah syarikat swasta yang terkemuka. Sangat pemurah untuk berkongsi segala cerita suka dan duka di dalam blog ini.

12 comments:

  1. errr...kesimpulannya halal ke??
    klu rasa ragu2 tinggalkan je, banyak lg gerai muslim..

    ReplyDelete
  2. hahaha tau xpe...

    itu lah 1 persoalan yang masih x dijawab..

    mcm mn boleh di luluskan status HALAL itu sedangkan orang yang buat pau itu bukan ISLAM...

    ReplyDelete
  3. sy dapat ada gak emel ni.huhu.kene selidik dulu.kadang2 ade juga buat crita sebab nak jatuhkan sesuatu company :)

    ReplyDelete
  4. yes2....2 lah...tp email nie dah ertakan no rujukkan ape tah...tp 2 lah, mmg susah nak percaye benda yng mustahil akn..:)

    ReplyDelete
  5. hahahaha...
    suke keh PAU...
    meh mkn ramai2..:P

    ReplyDelete
  6. halal ke x...dah la aku pengemar pau...

    ReplyDelete
  7. bhy nyer...
    pndi 0tak depa nk meniaga erk...
    hish~!

    ReplyDelete
  8. Salam dari kami sebuah ikatan persahabatan
    Salam dari kami…
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

    Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

    Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara
    Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya”

    ReplyDelete
  9. hahaha bl 2...lain kali berhati2 lah kamoo...:)

    ReplyDelete

Penafian: Kami tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang komen yang dipaparkan di ruangan komen yang kami sediakan dibawah. Sebaliknya ia adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri. Namun kami berhak untuk menapis mana-mana komen yang berbau hasutan, lucah, kata-kata kesat atau sebagainya yang dirasakan tidak sesuai.