Cara untunk menghargai pasangan anda bile tak berduit




Assalamualaikum
apa kabar korang semua hari nie
korang penah tak terima sesuatu yang berharga 
atau 
bf/gf korang buat something untuk korang
yang korang tahu dia buat hanya semata-mata untuk korang.
pendek kata mcm bf/gf korang berkorban untuk korangla.


Kompem la ade kan
contohnye pasangan korang tetibe hadiahkan bear sebesar alam
ataupun choc sekecil kuman
konon nak buat surprise la kan.


Tapi mase tu korang memang dah kekurangn duit dah nie
lepastu tak tahu la nak bagi ape kan.
walau pun pasangan anda tu tak mengharapkan apa-apa balasan
tapi sekurang-kurangnya anda faham la
bagi la somthing utk ucapan terima kasih



CONTOH


1.Kad Buat Sendiri.
 

2. Key chain buat sendiri


3.Dan Lain-Lain (malas pikir) tgok vedio nie



kalau benda-benda macam nie kompem la 
pasangan anda akan lebih hargai
dan akan gembira gila walaupun harga tak semahal yang dia bagi tu.
sebab 

  • ianya menunjukkan kesugguhan anda
  • mungkin susah nak buat
  • sangat berguna kepada sidia
  • ianya akan membuatkan pasangan anda terigat kat anda
  • akan menarik minat orang lain
  • kompem selamat utk digunakan


Jadi.. selamat mencoba kalian
kalau nak idea singgah sini
kalau korang pun nak share idea..sile lah :)

SheyPull

Seorang jurutera disalah sebuah syarikat swasta yang terkemuka. Sangat pemurah untuk berkongsi segala cerita suka dan duka di dalam blog ini.

19 comments:

  1. tak penah dapat yang buatan sendiri. buatan kilang je pernah. -___-

    ReplyDelete
  2. betul tu ~ mereka akan sentiasa hargai :)

    ReplyDelete
  3. @Eyda Syahida

    hahha lain kali buat la sendiri..
    nk tgok kretif ke x?

    ReplyDelete
  4. Lieyly ︱ Alia

    pas nie boleh la buat kan...

    ReplyDelete
  5. @smilenajah93

    lepas nie boleh la try buat...

    ReplyDelete
  6. like! menarik....haha.. yg 1st tu, kad buatan sendiri tu biasa buat...kot~~~ ^.^

    ReplyDelete
  7. cantik.. tp kalau x kreatif mcmn?
    nanti kadnye mcm sampah :(
    penat je buat tp org tersayang buang..

    ReplyDelete
  8. @sue sopian

    owh yer ke, klu suke buat la selalu :)
    buat bnda lain pulak...

    ReplyDelete
  9. @LadyBird

    klau x kretif kite leh blaja..
    walau mcm smpah sekali pun..
    pasti dia akan hargai...:)percaye la

    ReplyDelete
  10. hadiah yg kita buat sendiri lebih di hargai.^^

    ReplyDelete
  11. soooooo sweetnya kalau dapat macam tu kan

    ReplyDelete
  12. buat yg lain..?? err.. mls sket la.. renyah.. hahahahahha

    ReplyDelete
  13. fadh leyanie

    memnag pun ramai yg taknak..sebab MALAS!!!

    ReplyDelete
  14. @sue sopian

    alah berkormban sikit utk org tersyg...

    ReplyDelete
  15. slalu nyer, hadiah yg kita wat sendri lagi bernilai..=) tp mana2 pon tima juga.. heehhe

    ReplyDelete
  16. penah gak wat, tp xtaw ar if si dia simpan or x....tp mmg best sgt if si dia m'hargai pe yg kita wat..tapi.........;-)

    ReplyDelete

Penafian: Kami tidak akan bertanggungjawab diatas sebarang komen yang dipaparkan di ruangan komen yang kami sediakan dibawah. Sebaliknya ia adalah dibawah tanggungjawab anda sendiri. Namun kami berhak untuk menapis mana-mana komen yang berbau hasutan, lucah, kata-kata kesat atau sebagainya yang dirasakan tidak sesuai.